В Україні з'явиться нова міжнародна платіжна система "AVERS №1", щодо якої Національний банк узгодив правила та видав свідоцтво ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Про це повідомили у прес-службі НБО.

"Національний банк України погодив правила міжнародної платіжної системи "AVERS №1" і видав платіжної організації цієї системи ПАТ "Кредит Оптима Банк" (м.Київ) свідоцтво від 23 березня 2017 року № 33. Відомості про міжнародну платіжну систему "AVERS №1" внесені в Реєстр платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури", - йдеться у повідомленні відомства.

Згідно правил системи, українські банки мають право здійснювати перекази коштів без відкриття рахунків на основі договорів з міжнародною системою "AVERS №1".

Перекази здійснюватимуться у межах України у національній валюті. Також система підтримує здійснення грошових переказів в гривні, доларах США, євро, рублях РФ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Станом на березень, в країні зареєстровано 26 систем переказу коштів як національних, так і міжнародних.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Нацбанк закликав українців відмовлятися від заощаджень в іноземній валюті - доларах та євро.