Правоохоронці блокували багатомільйонну схему фінансування терористів "ДНР/ЛНР" через одну з українських платіжних систем. Про це повідомляє СБУ.

Службовці платіжного сервісу, перебуваючи у змові з представниками так званих урядів сепаратистів, продовжували підтримувати роботу терміналів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Слідчі встановили, що програмно-технічні комплекси обслуговувалися дилерами платіжної системи, які пройшли реєстрацію у "Міністерствах доходів та зборів "ЛНР/ДНР" та сплачували "податки" до бюджетів терористів. Згідно з оперативною інформацією, дилери також щомісячно неофіційно матеріально підтримували представників "органів влади" бойовиків.

Під час проведення в Києві санкціонованих обшуків у головному офісі платіжної системи співробітники спецслужби вилучили сервери, через які забезпечувалася робота терміналів на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Шахраї перерахували в "ЛНР" три мільйони гривень державних грошей

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Правоохоронці блокували 5 мільйонів гривень на двадцяти трьох рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій у "ДНР/ЛНР".

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Наразі працівники спецслужби встановлюють осіб, причетних до організації схеми фінансування тероризму.

Нагадаємо, днями канал фінансування терористичної організації "ЛНР" також перекрили в Одесі.