Служба безпеки України заявила, що в розстрілі польського консульства в Луцьку простежується російський слід.

"Провокації проти Республіки Польща, час від часу трапляються в Україні, вигідні тільки одній стороні - Російській Федерації, почерк якої видно здалеку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також повідомляється, що причиною вибуху став постріл з гранатомета РПГ-26. Слідство розглядає кілька версій події, не виключає також теракт. На щастя, жертв в результаті інциденту немає.

Глава СБУ Василь Грицак запевнив польського посла в Україні Яна Пєкло, що служба вживатиме всіх необхідних заходів, а провокації агресора не вплинуть на взаємини між дружніми українським і польським народами.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що міністерство закордонних справ Польщі викликав українського посла через нічний обстріл консульства в Луцьку. Польські дипломати обговорять посилення охорони генконсульства в Луцьку. Крім того, вони наполягають на якнайшвидшому з'ясуванні причин і винуватців обстрілу.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще