Підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі змусив керівництво організації переглянути норми гарантування безпеки спостерігачів.

Тепер у зоні патрулювання на території проведення анттерористичної операції співробітники місії повинні пересуватися на машинах тільки дорогами з твердим покриття, йдеться у звіті ОБСЄ.

За словами першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, крім цього розглядаються додаткові заходи, що будуть застосовані в разі необхідності.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", автомобіль місії ОБСЄ підірвався на протитанковій міні 23 квітня біля села Пришиб на Луганщині. Внаслідок вибуху один спостерігач загинув, двоє були поранені. Трагедія трапилася на підконтрольній бойовикам території.

Те, що сталося зі співробітниками СММ ОБСЄ, неабияк обурило світову громадськість. На невідкладному пошуку винних та їх покаранні наполягали ООН, Держдеп, ПАРЄ тощо.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз секретаріат ОБСЄ проводить власне розслідування.