Відомий журналіст і інтелектуал Анатолій Вассерман розповів, що шанси Києва вплинути на рішення Європейської комісії мізерно малі.

Йдеться про розбіжності між "Нафтогазом" і "Газпромом". Саме ствердження Києва про те, що рішення комісії і підвищення дозволеного рівня використання газопроводу OPAL не погодили з українським урядом, свідомо у програші. Про це пише інформаційне агентство Nation News.

"Безсумнівно, Європейська комісія досить регулярно виходить за межі своїх повноважень, прописаних в загальноєвропейському законодавстві. Відбувається це просто тому, що офіційні закони Європейського союзу виходять з суверенітетів держав, які передали в розпорядження комісії лише суворо певні повноваження. Тоді як Європейська комісія розглядає держави як провінції єдиної держави. Це протистояння призводить до порушень", - заявив Вассерман.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, арбітражний суд Стокгольма загрожує "Нафтогазу" банкрутством: сума виплати "Газпрому" надто велика. Українська компанія оскаржить судове вирішення збільшити прокачку газу в Європу.