Представники російської компанії Газпром мають намір збільшити вимоги до НАК Нафтогаз України: попри заявлені в Арбітражному суді Торгової плати дані, українська сторона повинна буде сплатити 80 мільярдів доларів.

Про це в коментарі "НВ" заявив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

Він наголосив, що на даний час обов'язковий розмір виплат складає 50 мільярдів доларів.

Вітренко підкреслив, що у Газпромі впевнені: такий обсяг повинен був повернути Нафтогаз за використані ресурси блакитного палива.

Передбачається, що сума значно зросте до того часу, коли закінчиться термії дії контракту – щонайменше на 30 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Така ситуація, на думку Вітренка, обернеться банкрутством для Нафтогазу, адже якщо українська сторона програє суд, то доведеться взяти на себе ці витрати:

"Держава не покриває ніякі зобов'язання, вона не несе відповідальність. Нафтогаз просто буде банкрутом", - додав він.

Слід відзначити, що судові засідання у цій справі відбуваються у Стокгольмі. Суть позову від РФ полягає в угоді на постачання газу, яка була укладена ще у 2009 році. Нафтогаз звернувся із проханням переглянути ціни, вказані у контракті, або відшкодувати переплати. Остаточне рішення очікується наприкінці поточного місяця.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що рішення Київського апеляційного господарського суду щодо штрафних санкцій у 85,9 мільярда гривень оскаржили представники Газпрому.