За президентства Емануеля Макрона Україна отримає більш сильну підтримку від Франції. Він буде більш радикальний у своїх діях, ніж його попередник.

У цьому переконаний політичний експерт, депутат попередніх скликань Тарас Чорновіл, пише УНН.

За його словами, серед чотирьох основних кандидатів у президенти Франції були троє друзів Путіна" і лише один прихильник європейської ідеї, людина, яка підтримує Україну.

"І виграв саме Макрон, який є нашим потенційним союзником, і безумовно можна сказати, що Україна теж виграла від цих виборів", - підкреслив Чорновіл.

Як зазначив він, колишній глава Франції Франсуа Олланд симпатизував Україні, і навіть пішов на досить серйозні жертви заради нашої країни. Проте він боявся Путіна, а Макрон явно не боїться російського президента.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Я вважаю, що він буде більш радикальний у своїх діях. Негативне ставлення до Росії у нього з'явилося ще в передвиборний період", - додав Чорновіл.

Більш того, за словами колишнього нардепа, у Макрона є особисті рахунки з Путіним, що також дає привід говорити про більш сильну підтримку Макроном України, в порівнянні з Олландом. Адже вся "путінська система" під час передвиборної гонки у Франції працювала відверто проти Макрона.

Також, на думку Чорновола, ключові питання у внутрішній політиці Франції відкладуть до осені, а за зовнішню політику Макрону доведеться взятися вже зараз.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, експерти розповіли, чого чекати Україні від нового президента Франції Емануеля Макрона.