Кібератаки передвиборних штабів кандидатів у президенти США і Франції Хілларі Клінтон і Еммануеля Макрона атакували одні і ті ж россики хакери.

Про це пише The Guardian.

"Хакери, які стоять за масованою і скоординованою атакою на кампанію обраного президента Франції Еммануеля Макрона, були пов'язані з цілою низкою фірм по дослідженню кібербезпеки, пов'язаних з Росією", - упевнені журналісти.

При цьому аналітики заявили, що до атак причетні ті ж самі групи, що й атакували штаб американських демократів перед виборами. Йдеться про групи "Advanced Persistent Threat 28" (APT28), "Fancy Bear" і "Pawn Storm". Вказується також, що дані групи співпрацювали з російським ГРУ.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що 5 травня на порталі для анонімної публікації Pastebin оприлюднили листи з документами передвиборного штабу кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще