Наймолодший президент за всю історію Франції Еммануель Макрон за прогнозами експертів може стати головним союзником України в "нормандській четвірці", підтримуючи жорстку політику щодо Росії.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Перші кроки на новій посаді

Існує думка, що багато чого залежатиме від самої України. Перше, на що зробить ставку новообраний лідер – це внутрішньополітичні питання та європейська інтеграція. Як колишній міністр економіки та інвестиційний банкір Макрон зробить все можливе, щоб знайти прийнятні можливості для урегулювання конфлікту на Донбасі.

Перший серйозний крок у цьому напрямку – зустріч у Єлисейському палаці в рамках переговорів між канцером Німеччини Ангелою Меркель, президентом України Петром Порошенком та російським президентом Володимиром Путіним. Саме у день зустрічі, 14 травня, офіційно складе повноваження Франсуа Олланд.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Проєвропейський послідовник Олланда: чого очікувати українцям?

Свого часу Макрон заявив, що збирається продовжувати справу, розпочату Олландом і буде "агітувати за вирішення українського конфлікту відповідно до мінських домовленостей". При цьому він не виключає необхідності участі в діалогу Москви та розширення санкцій до того часу, поки попередні угоди не будуть виконані.

На думку професора провідного паризького університету Sciences Po Крістіана Льокена, Макрон все-таки дотримуватиметься певної дистанції і буде дуже обережним щодо Росії, але водночас реагуватиме на всі провокації Кремля в Україні.

Старі союзники та лояльні погляди

Головним союзником нового президента Франції у цьому стане Німеччина:

"Відносини між Меркель та Олландом не були поганими, тому Макрон хоче більше співпрацювати із німцями", - додав він.

Експерт вважає, що французький лідер не прийме однозначно жодну із сторін, адже його складно назвати проросійським, чи проукраїнським політиком.

Швидше за все, припускає Льокен, він буде нейтральним і проєвропейським, адаптуватиме свій курс в залежності від поведінки Києва та Москви.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що відомо про новообраного президента Франції Еммануеля Макрона.