Новим президентом Франції став 39-річний лідер руху "Вперед! Франція" Еммануель Макрон.

Видання Politeka розповіло про політичний шлях наймолодшого в історії президента країни.

Макрон закінчив найпрестижнішу у Франції Національну школу управління. Він також вивчав філософію в Університеті Парижа X Нантер. Закінчивши навчання, працював помічником редактора французького протестантського філософа Поля Рікера.

У 2004-2008 роках майбутній президент Франції був інспектором фінансів у Міністерстві економіки. Після цього Макрон став інвестиційним банкіром у фінустанові Rothschild, де й заробив мільйони.

Фінансист приєднався до французьких соціалістів у 2012 році та став радником президента Олланда з питань економіки. З 2014 року Макрон очолював Міністерство економіки, але, зрозумівши, що уряд веде Соціалістичну партію до катастрофи, через два роки розпочав власний політичний проект.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У серпні 2016 року Макрон залишив державну посаду та зосередився на передвиборчій кампанії свого руху "Вперед! Франція". Засновник руху позиціонує його як прогресивну партію, яка не є ні лівою, ні правою.

Сформувавши зовнішньоекономічну програму та заявивши про намір триматися європейського курсу з певними реформами, Макрон став учасником президентських перегонів, на яких й переміг.

Зазначимо, що вперше з 1969 року президент Франції не представляє одну з двох головних політичних сил.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МЗС Франції офіційно оголосило Макрона переможцем президентських виборів.