Фото: EPA

Новообраний президент Франції, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон виступив перед виборцями після оголошення результатів екзит-полів з переможною промовою.

Про це повідомляє BBC.

"Я буду захищати Францію, її інтереси, її імідж. Це зобов'язання, що я беру перед вами", – заявив Макрон.

Він вітав всі країни світу і пообіцяв, що Франція стане першою в боротьбі з тероризмом. За його словами, вони протистоятимуть без коливань.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Це нова сторінка в нашій довгій історії, яка почалася сьогодні. І я хочу, щоб ця сторінка була сторінкою надії та довіри. Я не зупинюся перед важкими обставинами. Я буду діяти, поважаючи всіх вас. Так ми будемо будувати краще майбутнє", - зазначив новообраний президент.

Він привітав колишнього главу країни Франсуа Олланда, а також пообіцяв боротися з поділом, що підриває сили французів. Макрон зазначив, що протягом п'ятьох років служитиме від імені народу.

Лідеру партії "Національний фронт", суперниці у виборчій гонці Марін Ле Пен він сказав, що поважатиме голоси, які віддали виборці за ультраправих.

Зазначимо, за даними екзит-полів, Макрон набрав 65,9% голосів.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", світові лідери, в числі яких президент України Петро Порошенко та глава США Дональд Трамп, вітають новообраного президента з перемогою. Також, Ле Пен побажала Макрону успіхів на новому терені. За попередніми даними, за нього проголосували дві третини французів.