Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей привітала з перемогою обраного президента Франції Еммануеля Макрона.

За інформацією прес-служби Даунінг-стріт, лідери двох країн обговорили вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу. Мей нагадала, що її країна хоче залишити міцне партнерство з ЄС після Brexit.

Представники британського уряду назвали партнерство із Францією "унікальним", а міністр закордонних справ Борис Джонсон охарактеризував перемогу Макрона як "дивовижну".

Привітання новому президенту Франції висловили мер Лондона Садік Хан та перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

Однак не всі британці задоволені результатами французьких виборів. Колишній лідер правопопулістської Партії незалежності Сполученого Королівства Найджел Фарадж назвав перемогу Макрона "великим обманом" і додав, що він буде "маріонеткою" в руках голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Росії Володимир Путін надіслав Макрону телеграму, в якій закликав спільно боротися з тероризмом.