Небезпека відкритого вторгнення Росії посилилася після загострення ситуації в Сирії.

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю "Укрінформу". Він зазначив, що втручання Москви в сирійський конфлікт лише показало готовність російського президента Володимира Путіна до будь-яких наступних дії на Донбасі.

Парубій сказав, що ситуація на сьогоднішній день кардинально змінилася і українська армія зміцніла в порівнянні з початком агресії РФ. У 2014 році, за словами спікера, кордони України захищали добровольці і активісти Майдану, а не добре підготовлені військові.

Він додав, що важливу роль відіграє нинішній настрій американського президента Дональда Трампа, який змінив своє ставлення до Кремля. Парубій підкреслив, що жорстка реакція США на дії Сирії тільки посилило українську позицію проти російської агресії.

"Санкції - це добре, але як казав містер Кольт, що добре слово і пістолет завжди краще, ніж просто добре слово. В даному випадку, Сполучені Штати Америки показали: вони готові діяти жорстко і на мілітаристські провокації Путіна давати адекватну відсіч. І я думаю , що це дуже посилює позицію і міжнародного співтовариства, і України в тому числі. Такі сигнали важливі для того, щоб рівень можливої ​​загрози масштабного вторгнення знижувався ", - заявив голова парламенту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що українській армії вдалося переломити хід війни на Донбасі після бомбардування захопленого бойовиками Донецького аеропорту.