Лідер литовських консерваторів і європарламентар Габріелюс Ландсбергіс, який зараз перебуває на Україні, пропонує Україні, Молдові та Грузії створити спільний військовий батальйон.

Про це повідомляє delfi.lt.

"Ми самі перед вступом до НАТО активізували регіональне співробітництво, створили батальйони: Литви та Польщі, Литви, Латвії та Естонії. І я вважаю, що подібним чином могли б співпрацювати і Україна, Молдова і Грузія, доводячи тим самим, що держави здатні дивитися ширше , не тільки в плані своїх національних інтересів, що вони здатні домовитися між собою", - сказав Ландсбергіс.

Читайте також: Литва звинуватила Росію в порушенні кордонів Грузії

За його словами, він говорив про цю ідею з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Він вважає, що Литва могла б стати прикладом і поділитися своїм досвідом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ландсбергіс в п'ятницю, 24 липня, зустрінеться з президентом України Петром Порошенком. Нагадаємо, що Україна, Молдова і Грузія беруть участь в програмі Євросоюзу "Східне партнерство".