Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що "питання про возз'єднання Криму з Росією закрите і час показав, що це рішення було правильне", повідомляє ТАСС.

Таку заяву Медведєв зробив в інтерв'ю словенській газеті DELO напередодні свого візиту до Любляни.

"Питання про Крим справді закрите, і закрили його перш за все самі жителі, вирішивши свою долю на референдумі 16 березня минулого року. Це був їхній вибір, зроблений у повній відповідності з демократичними процедурами і нормами міжнародного права", – сказав він.

Читайте також: Санкції проти Росії триватимуть десятки років - Медведєв

"Спроби тих, хто свого часу підготував відторгнення Косово від Сербії без всякого референдуму, поставити під сумнів вільне волевиявлення народу Криму, позбавлені будь-якої логіки, вони просто абсурдні", – додав Медведєв.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляє видання, Медведєв "навів як приклад ситуацію, коли люди в Криму фарбували свої будинки і паркани в кольори російського прапора".

"Навряд чи можна до цього примусити", – вважає він.

Медведєв також висловив жаль, що США і Євросоюз "використовували вибір кримчан як привід для серії антиросійських заходів, включаючи припинення двосторонніх контактів у цілій низці областей, введення нелегітимних економічних санкцій проти наших компаній і банків".