Адвокатам Надії Савченко доведеться жити біля її нового розташування в Новочеркаському СІЗО.

Про це заявив один із захисників української льотчиці Марк Фейгін у коментарі "Укрінформу".

"Ймовірно, комусь з нас просто доведеться жити десь там, щоб бути з нею в контакті. Причому такому, який забезпечив би конфіденційність спілкування. Це все ускладнює комунікацію команди адвокатів", - каже захисник.

Він вважає, що нові вимоги Кремля щодо СІЗО сприяють ізоляції підопічної та ускладнюють роботу адвокатів. Більше того, запевняє Фейгін, це може зашкодити здоров'ю української льотчиці.

"Це, щонайменше, дивне рішення - розмістити Надію Савченко в Новочеркаському СІЗО, в двох годинах їзди від Донецька. А її возитимуть в автозаку, а не у вертольоті, по 30-градусній спеці. Якщо початок засідання призначать на 9-10 годину, то вона має бути готова до виїзду вже о 6-й. Там же збір, перевірка, очікування - непроста процедура. Все це може погано позначитися на її здоров'ї", - сказав він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Адвокати розгублені: ніхто не знає, куди відвезли Савченко

Нагадаємо, 25 липня уповноважена з прав людини в Росії Елла Памфілова заявила, що Надію Савченко ввечері доставили до слідчого ізолятора №3 в місті Новочеркаську Ростовської області.

Перед цим більше двох днів адвокати не могли дізнатись про місце розташування народного депутата України, яку вже більше року незаконно утримують у російській в'язниці.