Президент Петро Порошенко вважає, що створення єдиної помісної православної церкви в Україні сприятиме об'єднанню держави.

Про це він заявив на зустрічі з представниками архієпископа Константинополя, які прибули в Україну для участі в заходах з нагоди Дня Хрещення Київської Русі.

Зокрема, президент привітав керівників Української православної церкви в США і Канаді.

"Молитва Вселенського патріарха і його непорушна позиція на захист миру та єдності України допомагає нам зцілити рани, які наносяться країні російською агресією і терористами", - сказав президент.

"Український народ молиться, щоб єдність настала і в церковному житті. Ми намагаємось зробити те, до чого прагнуть всі українці - створити помісну українську церкву. Для нас це мрія, яка допоможе країні бути об'єднаною", - сказав Порошенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Читайте також: На Черкащині згоріла 300-літня дерев'яна церква

Президент зазначив, що держава не втручатиметься в процес створення єдиної помісної церкви.

У свою чергу представники Вселенського патріарха відзначили, що для них велика честь бути присутнім на цих заходах в Києві. Вони висловили надію, що діалог про об'єднання українських православних церков продовжиться.