Порошенко нагадав Заходу, що Україна добровільно відмовилася від одного з найбільших ядерних запасів у світі, а тепер вимагає ракетних комплексів Javelin.

Президент в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів, що Україні необхідні новітні ракетні комплекси. І підкреслив, що наша країна відмовилася від ядерного арсеналу в обмін на гарантії безпеки, які у результаті не отримала.

На питання, яка зброя потрібна українській армії для віддзеркалення російської військової агресії, Порошенком відповів: "Ми маємо потребу лише в 1 240 ракетних комплексів Javelin, і це цілком справедливо".

Він нагадав, що в 1994 році, згідно з Будапештським меморандумом, Україна відмовилася від 1 240 ядерних боєголовок. І саме тому він говорить про таку кількість протиракетних комплексів.

"Україна добровільно відмовилася від свого ядерного арсеналу, і в обмін на це Сполучені Штати Америки і Великобританія... пообіцяли гарантувати нам суверенітет і територіальну цілісність", — нагадав президент. Так само він сказав, що наша країні не вимагає, "щоб британські, американські або французькі солдати приїхали сюди і воювали за нас". "Ми це робимо власними зусиллями, заплативши найбільшу ціну — життя моїх солдатів. Ми потребуємо солідарності", - сказав президент. Адже кількість загиблих українських воїнів і мирних жителеві, які щодня піддаються обстрілам з боку російських терористів, досягає вже дев'яти тисяч людей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Генерал НАТО побував на військовій базі під Києвом (фото)

За його словами, глобальної безпеки не буде, якщо українські воїни не зможуть зупинити агресора. "Ніхто не міг уявити, що це може статися у центрі Європи в XXI столітті", — резюмував він.