Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив у середу, що він може бути змушений оголосити дострокові вибори.

Про це повідомляє Reuters.

Зі слів прем'єра, на такий крок він буде змушений піти у випадку, якщо не буде "працюючої парламентської більшості".

"Я був би останнім, хто хотів би виборів, якби у мене була стабільна парламентська більшість, для того щоб опрацювати до кінця чотирирічний термін", - сказав він в інтерв'ю місцевому радіо.

"Але якщо у мене не буде парламентської більшості, ми будемо змушені йти на вибори", - заявив прем'єр Греції.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Читайте також: Грекам заборонили вивозити з країни більше двох тисяч євро

Нагадаємо, Алексіс Ціпрас став прем'єр-міністром на початку 2015 року після позачергових парламентських виборів в Греції, оскільки поточний парламент, сформований в червні 2012 року, не зміг обрати президента Греції і був розпущений. того, До влади в Греції прийшла популістська партія лівого спрямування "Сіріза", зокрема, на обіцянках домогтися списання боргів від кредиторів. Кілька місяців, поки йшли переговори з МВФ і ЄС, Ціпрас і його соратники по "Сірізі" продовжували жорстку риторику щодо умов кредиторів і відмовлялися від угоди з ними.

Проте в липні Ціпрас змушений був відступити і погодився на умови кредиторів, які припускали голосування в парламенті за заходи жорсткої економії. Як він сам сказав, що він прийняв угоду, хоча особисто в нього не вірить.

Голосування в парламенті Греції супроводжувалося скандалами та демаршами в партії Ціпраса, які відмовлялися приймати привезену ним угоду. Кілька десятків його однопартійців саботували голосування, однак рішения вдалося ухвалити завдяки підтримці опозиції.