Російське військове командування дало наказ керівництву самопроголошених республік "ДНР" і "ЛНР" брати в полон українських військовослужбовців з метою обміну.

Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

"За достовірними даними після затримання прикордонниками офіцера Збройних сил Росії російське командування дало указ керівництву терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" зробити все можливе і неможливе для того, щоб узяти в полон українських військовослужбовців для того, щоб за всяку ціну обміняти", - наголосив Грицак.

Читайте також: "Не ходіть, діти, в Африку гуляти" - полонені ГРУшники про Донбас (відео)

Він закликав українських військових підвищити пильність у підрозділах української армії та інших формуваннях на лінії зіткнення.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Грицак наголосив, щоб бійці не дали жодного шансу ворогу захопити їх у полон.

Нагадаємо, 25 липня близько 22 години співробітники Державної прикордонної служби на контрольному посту "Березове", що в Донецькій області, затримали вантажівку "КамАЗ". За кермом перебував російський військовий. У вантажівці була велика кількість набоїв.