Триває розгляд справи українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону

Текстову трансляцію ведуть сайт Медіазона і Радіо Свобода у Твіттері.

Один із ключових свідків обвинувачення Олексій Чирній, у квітні засуджений до семи років позбавлення волі, відмовився свідчити, користуючись 51-ю статтею Конституції, але не став спростовувати дані раніше свідчення. Тому прокурор просить оголосити їх та різні процесуальні матеріали, а також подивитися у присутності свідка відеозаписи його зустрічей з іншим свідком - Олександром Пироговим, розшифровки з яких оголосили у суді напередодні.

У протоколі допиту від 7 листопада 2014 Чирній розповідав про підготовку до підпалів, більшою мірою приділяючи увагу фігурі Сенцова.

Наприклад, там зустрічається така фраза: "Сприймаючи Сенцова як представника організації" Правий сектор "я, розділяючи на той момент ідеї цієї організації і їхні методи здійснення своєї діяльності, став усвідомлювати, що Сенцов є творцем і керівником якогось структурного підрозділу організації" Правий сектор ", що діє на території республіки Крим, і його вказівки підлягають виконанню ".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Олег Сенцов поскаржився на тортури ФСБ

"Сьогодні на засіданні відсутній адвокат Дмитро Дінзе: Кольченка захищає Сидоркіна, а Сенцова - Володимир Самохін. В очікуванні початку допиту обвинувачені про щось жартують один з одним і сміються", - повідомляють кореспонденти.

До початку оприлюднення матеріалів суддя Сергій Михайлюк відхилив клопотання Світлани Сидоркіної про обов'язкову присутність при допиті Чирнія свідка Олександра Пирогова. Мотивував тим, що до допиту Чирнія всі аргументи про наявність суперечностей у його свідченнях залишаються припущеннями.