Сьогодні у столицю Туреччини прибув літак із делегатами II Всесвітнього конгресу кримських татар. На футболках учасників зображений портрет заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, який заарештований в окупованому Криму.

У конгресі візьмуть участь близько 300 делегатів із 12 країн світу, серед яких бізнесмен Ленур Іслямов і радник голови Меджлісу по Туреччині Ісмет Юксель. Деякі делегати з Криму не зможуть прийняти участь у конгресі через політичний тиск з боку російської влади в Криму.

Найближчим часом до Анкари також прилетить лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, а вчора до міста прибув голова правління Земляцтва кримських татар Москви Ерік Кудусов.

На конгресі делегати обговорять питання свого перебування у Криму після другої анексії. 15 тисяч татар були змушені втекти з півострова, а ті, хто там залишився відчувають постійне політичне переслідування.

Читайте також: СБУ позбавила акредитації скандальну британську журналістку

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ахтема Чийгоза заарештували 29 січня цього року за звинуваченням в організації "масових заворушень" 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.