Туреччина підтримуватиме кримських татар та ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Про таке заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Радіо Свобода. Він також додав, що ключовим для його країни є сприяння спокою, добробуту і безпеці кримськотатарського народу в тому становищі, в якому опинилася нині Україна.

"Так само, як і сьогодні, в майбутньому ви можете бути впевнені в нашій підтримці. Переконаний, що Всесвітній конгрес, який проходить у єднанні всього кримськотатарського народу на основі цілей миру і безпеки, посилить вашу боротьбу", – з такою промовою виступив президент Туреччини на Всесвітньому конгресі кримських татар, повідомляє прес-служба Меджлісу.

Ердоган наголосив, що Туреччина робить усі кроки і пропозиції, проводить необхідні бесіди з усіма сторонами, задля того, аби подолати репресії і гноблення, яким піддається кримськотатарський народ сьогодні.

Прем'єр-міністр Туреччини також пообіцяв сприяти вирішенню цього питання та назвав референдум 2014 року з незаконною анексією Криму ще одним випробуванням для кримськотатарського народу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми будемо продовжувати намагатися привернути увагу міжнародної спільноти до цієї теми. Сподіваюся, що завдяки цьому конгресу голос кримських татар почують в усьому світі", – заявив прем'єр-міністр Туреччини.

Читайте також: Чубарова переобрали президентом Конгресу кримських татар

У свою чергу Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, звертаючись до учасників конгресу, наголосив, що Анкара продовжуватиме стежити за ситуацією у Криму, як і раніше, буде протестувати проти репресій на півострові.

Нагадаємо, російські правоохоронці завадили Меджлісу потрапит на ІІ Всесвітній конгрес кримських татар, який проходить в Анкарі 1 та 2 серпня. Членів меджлісу викликали на допит саме тоді, коли вони мали їхати, тому більшість делегатів були позбавлені можливості брати участь у конгресі.