Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко привітав Назарбаєва з успішним завершенням переговорного процесу щодо вступу країни до Світової організації торгівлі. Український президент зазначив, що завершення процедури вступу Казахстану до СОТ відкриває широкі перспективи для конструктивного двостороннього торговельного та економічного співробітництва на принципах і нормах організації.

Співрозмовники також обговорили питання двостороннього економічного співробітництва, зокрема в галузі авіабудування. У ході розмови Президент України висловив переконання, що зона вільної торгівлі Україна-ЄС, яка запрацює з 1 січня 2016 року, відкриє нові можливості для активізації україно-казахстанського взаємодії, у тому числі його інвестиційної складової.

Читайте також: Казахстан заборонив вивезення нафтопродуктів з країни

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Порошенко також поінформував про ситуацію в Донбасі, звернувши увагу на численні факти порушень проросійськими бойовиками режиму припинення вогню.

Співрозмовники домовилися активізувати підготовку до запланованого восени цього року на запрошення Назарбаєва офіційного візиту Порошенка в Республіку Казахстан.