Печерський районний суд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії "Укртранснафтопродукт".

Про це повідомляється у рішенні суду від 30 липня.

В ньому йдеться про нафтопродукти, які передав Приморський райсуд Одеси компанії у вересні, листопаді та грудні минулого року.

Арешт накладений у рамках розслідування Генеральної прокуратури "за фактом привласнення державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем службовими особами державного підприємства "Укртранснафтопродукт".

Слідство вважає, що службові особи "Укртранснафтопродукту", без проведення обов'язкової процедури біржових торгів або аукціону, продали 28 тисяч тонн нафтопродуктів компанії "Укройлпродукт" за заниженою ціною.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Компанія-покупець входить до складу групи компаній "Фактор". Вона належить бізнесмену Сергію Тищенко.

Його вважають близьким до народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

Читайте також: Харківський суд скасував арешт коштів з клубу Курченка "Металіста"

Керівника "Укртранснафтопродукту" Володимира Гаврилова у свою чергу вважають близьким до Тищенка.

Збитки держави, за оцінками слідства, складають понад 341 мільйон гривень.

Пашинский відкидає всі звинувачення Служби безпеки України у покриванні нелегальної торгівлі цими нафтопродуктами.