Комуністичні партії України зможуть брати участь у виборах за кількох умов.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

"Є три умови - ви міняєте символіку, у вас немає тих символів, які є пропагандою, передбаченої законом: серп, молот, червоні зірки і так далі - міняєте назву і безпосередньо в статутній діяльності не повинно бути пропаганди", - пояснила заступник міністра.

"Ніхто не переслідує ніякі політичні партії, є чіткі вимоги закону", - підкреслила Севостьянова.

Раніше комісія з питань дотримання закону про декомунізацію підготувала правові висновки про невідповідність діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії, Комуністичної партії (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян вимогам зазначеного закону.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Дніпропетровські комуністи змінили назву партії на "Народовладдя"

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. У КПУ заявляли про готовність взяти в них участь.

9 квітня Верховна Рада підтримала пакет законів по декомунізації. Зокрема було підтримано закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

31 липня народні депутати із фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв, Андрій Помазанов і Дмитро Сторожук передали голові ЦВК Михайлові Охендовському листи від Міністерства юстиції, в яких зазначено, що Комуністична партія України, Комуністична партія України (оновлена) і Комуністична партія робітників та селян не можуть брати участь у виборах, бо підпадають під дію закону про декомунізацію.