Активісти громадської організації "Люстраційна палата України" покликали екс-главу Харківської ОДА Михайла Добкіна на перше засідання "люстраційного трибуналу".

Як повідомляє Радіо Свобода, таку заяву зробив харківський активіст Андрій Ільгов, керівник проекту.

Активісти організації планують провести перше засідання 25 серпня. На ньому розглянуть діяльність Добкіна на посаді мера Харкова, голови ОДА та активного члена "Партії регіонів" під час президентства Віктора Януковича.

Михайло Добкін вже відреагував на таку пропозицію. Він у своєму акаунті в Twitter різко прокоментував слова активістів.

"Скільки ще долб**в носить земля українська. Люстратори херові. І куди тільки вітчизняна психіатрія дивиться", - написав політик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Квіташвілі пройшов люстрацію

Кандидатами на громадську люстрацію активісти називають також лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка, народного депутата з цієї фракції Євгена Мураєва та мера Харкова Геннадія Кернеса. Вони заяву активістів поки не коментували.

Нагадаємо, що "Громадська люстраційна палата" працює у Харкові з лютого 2014 року. На останньому засіданні планували "люструвати" нинішнього очільника Харківської ОДА Ігоря Райніна, але він не з'явився.