Позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться 31 серпня. На ньому депутати обговорять зміни до Конституції щодо децентралізації.

Про це заявив спікер парламенту Володимир Гройсман в інтерв'ю "5 каналу".

За його словами на анонсованому засіданні буде розглянутий законопроект щодо децентралізації.

"Після консультації з народними депутатами України ми прийняли рішення, що це відбудеться 31 серпня, коли ми розглянемо чергове питання змін до Конституції України в частині децентралізації влади".

Також Гройсман підкреслив, що вже на наступній сесії планується остаточно прийняти цей закон.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Коли будуть проведені консультації з народними депутатами, може бути остаточне голосування в 300 голосів і більше про зміни до Конституції в частині децентралізації. І наступна сесія розпочнеться 1 вересня".

Читайте також: В Раді вистачить голосів за децентралізацію - Порошенко

Нагадаємо, 3 серпня до Верховної Ради надійшов висновок Конституційного суду України - законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного закону .

Раніше Юрій Луценко повідомив, що засідання Ради попередньо призначене на 31 серпня.

Також "Самопоміч" підтвердила проведення засідання Ради 31 серпня.

Пізніше віце-спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що нардепи можуть зібратися на позачергове засідання 27 серпня.