Мінські угоди не дали очікуваних результатів у процесі становлення миру на сході України.

Як повідомляє Gazeta.ua, про це повідомив перший президент України Леонід Кравчук під час прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"Я вважаю, що Мінські угоди не дали того результату, якого від них очікували. Чи можна зараз щось зробити, щоб вони заробили в тому форматі? Думаю, ні. Нам треба шукати інші можливості для переведення Мінського формату в іншій, наприклад, в Женевський", - сказав він.

Політик пояснив, що Женевський формат передбачає залучення представників Білого дому, адже США робить багато кроків на шляху до вирішення збройного конфлікту на Донбасі.

При цьому він зазначив, що залишається прихильником Будапештського формату переговорів, коли ситуацію вирішують представники України, Росії, Британії, США.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Росіяни з радістю повернуть Крим і Донбас - Кравчук

Нагадаємо, Мінський формат переговорів включає три сторони: Росію, Україну і представників ОБСЄ.

Росія постійно наголошує на необхідності залучення терористів "ДНР" та "ЛНР" як самостійних членів переговорного процесу, хоча як незалежні регіони їх ще не визнали.