Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовеном.

Як повідомляє прес-служба Президента, у відповідь на вітання Льовена з Днем незалежності Порошенко подякував за послідовну й активну підтримку Швецією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Окремо український президент наголосив на важливості активізації діяльності міжнародної коаліції на захист України.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі і відзначили необхідність забезпечення безумовного виконання Мінських домовленостей російською стороною.

Читайте також: Геращенко розповіла про прогрес на переговорах у Мінську

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Має бути пряма залежність між санкціями Євросоюзу та ходом виконанням Росією Мінських домовленостей і відновленням територіальної цілісності України", - зазначив Порошенко.

Порошенко та Льовен також спільно засудили вирок російського суду в справі українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Сторони домовилися координувати зусилля, щоб задіяти всі міжнародно-правові механізми для їх швидкого звільнення.