У середу, 26 серпня, в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи по Україні прийняли рішення щодо забезпечення сталого припинення вогню на всій лінії зіткнення на Донбасі з нагоди 1 вересня. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Тристороння контактна група вважає за необхідне з початком навчального року забезпечити стале припинення вогню на лінії зіткнення на період першого тижня в школі", - зазначив він.

При цьому Сайдік додав, що на консультаціях сторони домовилися обмінятися інформацією про точне знаходження навчальних закладів, розташованих поблизу лінії зіткнення.

Читайте також: Геращенко розповіла про прогрес на переговорах у Мінську

"Сторони обміняються даними про точне місцезнаходження шкіл і передадуть відповідну інформацію ОБСЄ. А 1 вересня ми перевіримо, як виконується ця домовленість (про припинення вогню - ред.)", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську працювала Тристороння контактна група по Україні. Після закінчення зустрічі, так званий керівник делегації "ДНР" Денис Пушилін заявив, що сторони не домовилися про відвід техніки калібром менше 100 мм.