Зараз Україна входить у фазу політичної кризи, тому РФ вирішила зробити ставку на дестабілізацію країни з середини.

Відповідну заяву зробив політичний експерт, директор Центру досліджень проблем цивільного суспільства Віталій Кулик. Цю новину передає "Преса України".

"Росія зацікавлена в тому, щоб ми були вогнищем нecтaбільнocті. У їх мріях Україна нeдoгoвoроздатна, не виконує своїх міжнародних зобов'язань і в Києві починається озброєний конфлікт між нeвдоволеними українцями із зброєю і правоохоронцями. Не скористатися нинішньою ситуацією в Україні просто гріх для Москви", - повідомив Кулик.

Він додав, що граната, яку кинули в бійців Національної гвардії дуже добре вписується в план Кремля для того, щоб дестабілізувати ситуацію на території України.

Читайте також: "Батьківщина" не збирається виходити з коаліції

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зараз Україна ослаблена із-за внутрішньополітичних розбирань і зависла у фазі з'ясування стосунків між фракціями коаліції. "Ситуація в безвиході. І я не бачу готовності президента йти на поступки. І я говорю не лише про парламентські сили, але і цілий пласт суспільних активістів, які виступили проти реформи (конституційної). Зараз їх шельмують, а це приведе до того, що виникне потужний опозиційний цивільний рух", - продовжив експерт.

Він розповів, що це вже будуть не маргінали з "Правого сектора", а рух, який почне з'являтися у всіх областях, а очолять його досить авторитетні люди. А в РФ лише чекають, коли Україна стане слабкіша. "Отже Путін зробить ставку на дестабілізацію ситуації всередині України. Порошенко намагається навести лад, закручуючи гайки, але це приведе лише до того, що колись різьба лусне", - прогнозує експерт.