Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається на позитивний звіт місії ЄС щодо безвізового режиму з Україною. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Остаточний звіт місії ЄС щодо безвізового режиму мають оприлюднити у грудні.

"Сподіваюся, що цей звіт буде позитивний, і рішення про надання безвізового режиму Україні не буде мати політичної складової, а виключно технічну складову", - заявив Прем'єр-міністр.

Глава уряду зазначив, що свої рекомендації місія ЄС офіційно надасть через місяць: "Це була остання місія в цьому році, і тому їхній звіт і їхні рекомендації є вкрай важливі для того, щоб Україна отримала безвізовий режим".

Читайте також: Україна готова до закриття російських ринків – Яценюк

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

За словами Яценюка, основним завданням є з 1 січня наступного року забезпечити процес видачі нових ID-карток замість внутрішніх паспортів. Для цього Кабінет Міністрів України в проекті Державного бюджету передбачає кошти на забезпечення видачі для громадян України нових ID-карток.

"Ми виконуємо всі технічні умови, і кожного тижня я як Прем'єр-міністр проводжу координаційні наради з усім керівництвом уряду і відповідальними службами для того, щоб Україна отримала безвізовий режим", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, Яценюк попросив депутатів підтримати законопроекти щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.