Росія повинна припинити озброювати сепаратистів та вивести війська зі сходу України.

Про це йдеться в заяві міністра Великої Британії у справах Європи Девіда Лідінгтона з нагоди першої річниці підписання мінського протоколу, пише Українська правда.

"Протягом минулого року ми спостерігали неодноразові порушення припинення вогню і неодноразові перешкоджання роботі місії спостерігачів ОБСЄ", - говорить британський міністр.

Спостерігачі ОБСЄ повинні мати повний і безпечний доступ для того, щоб здійснювати свою вирішальну роль, а відвід важких озброєнь повинен відбуватися насправді, наголошує Девід Лідінгтон.

"Росія повинна припинити надання зброї та спорядження сепаратистським силам і повинна вивести свої власні сили зі Східної України", - говорить він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Без цих кроків неможливо спинити "жахливі" страждання українців, які живуть на Донбасі, додав міністр.

"Мінські угоди є не просто припиненням вогню. Вони сконструйовані для того, щоб дозволити Україні знову набути контроль над своєю територією і над кордоном. Вони вказують шлях до політичного врегулювання нинішньої кризи", - підкреслив Лідінгтон.

Читайте також: Особливий порядок на Донбасі - ціна за санкції проти Путіна – Луценко

Як повідомлялося раніше, президент України зазначив, що з моменту укладення мінських угод, бойовики вперше дотримуються їх виконання.