Прокуратура Харківської області викликала на допит екс-главу Апеляційного суду Луганської області Анатолія Візира, який проголосив себе "президентом" Південно-Східної України.

Повістка Візиру на 11 вересня опублікована на сайті прокуратури. Згідно з документом, правоохоронці мають намір допитати його у кримінальному виробництві по - створенню терористичної групи чи організації; діям, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганню на територіальну цілісність або недоторканність України.

У середині квітня 2014 ЗМІ писали, що Візир проголосив себе "новообраним президентом Південно-Східної України" і звернувся до вільних громадян "Федеративної республіки Донбас".

Читайте також: Особливий порядок на Донбасі - ціна за санкції проти Путіна – Луценко

У листопада 2014 року перший заступник прокурора Харківської області Валерій Романов повідомив, що Генпрокуратура змінила підслідовність і передала справу стосовно Візира до прокуратури Харківської області.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше Візир жив у Луганську. Де він перебуває зараз, невідомо.