Москва своїми діями на сході України і в Криму зруйнувала міжнародний порядок, зусилля з відновлення якого Німеччина не має наміру припиняти. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, пише Укрінформ.

"Повага прав - невід'ємна умова для мирних партнерських стосунків. Але анексією Криму і підтримкою сепаратизму на сході України Росія повністю порушила цей порядок", - наголосила Меркель.

За її словами, криза в Україні може бути вирішена дипломатичними методами.

"З початку вересня після багатьох поразок ми отримали хоча ще крихке, але все-таки перемир'я", - зазначила Меркель, визнавши, що мети ще не досягнуто.

Читайте також: Потік мігрантів змінить Німеччину - Меркель

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

За її словами, Федеральний уряд, глава МЗС і вона особисто "спільно знову і знову в "нормандському форматі" разом з французькою стороною повинні добиватися того, щоб цей процес перевести в політичну фазу".

Це, на думку канцлера, стосується внесення змін до Конституції України та проведення місцевих виборів.

Нагадаємо, нещодавно Меркель наголошувала, що у Кремлі інакше "бачать" мінські угоди.