Одним з найважливіших факторів, який має допомогти на шляху повернення анексованого Росією Криму до України, має бути посилення світових санкцій щодо РФ, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Якби ви мене запитали, які є головні фактори, які можуть в короткі терміни повернути Крим до України і звільнити людей, яких там репресують ФСБ і секторальні органи, я б сказав: перше – це посилення санкцій", – зазначив він під час виступу на дванадцятій конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES) в суботу, 12 вересня, передає "Українська правда".

"Треба обрати ті об'єкти, які будуть найефективнішими. Як на мене, це найближче фінансове оточення Путіна. Візьміть їх за одне місце, щоб вони увірвалися до кабінету Путіна і сказали – так не можна, ми маємо йти з Криму", – заявив Чубаров.

"Друге – це посилення обороноздатності України. Давайте нам зброю, яка дозволить обороняти нашу країну. Третє – наше внутрішнє завдання: реформа, боротьба з корупцією, справедливе правосуддя", – додав він.

Говорячи про повернення Криму до українського суверенітету, Чубаров заявив: "Вірю і переконаний, що Крим буде українським, і не згоджуюсь з тим, що він повернеться через тривалий термін". Він додав, що Україна має повернути Крим якнайшвидше.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Бо там заручниками є європейський народ – кримські татари, які відкрито, масово ненасильницьки виступили проти окупації і там їм це не пробачають", – наголосив він.

Читайте також: Путін і Берлусконі відвідають кримські музеї

"Якщо ми (Україна) будемо думати, що повернемося в Крим через 10 чи більше років – там просто не залишиться цього народу", – додав Чубаров.

Він нагадав, що "історія дуже часто карала за те, що виклики не вирішуються своєчасно".

"Це ж виклик не лише перед Україною чи кримськими татарами, а й перед усім людством", – зазначив Чубаров і нагадав, що просто зараз у Криму "по набережній прогулюються два політичних аутсайдери – нерукопожатний Путін і запрошений ним Берлусконі". Таку ситуацію Чубаров назвав сюрреалізмом.