Дотримання режиму припинення вогню, який встановився з початку вересня на сході України, дає надію на подальший прогрес у подоланні кризи на Донбасі.

Найближчим часом можна розпочинати процес розмінування, про це повідомив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, розповідаючи про результати переговорів "нормандської четвірки".

Однак, зауважив він, перед цим треба підписати конкретну угоду про відведення озброєнь від лінії розмежування. Дипломат також додав, такий документ найімовірніше підпишуть наступного тижня.

"Зараз усе зводиться до того, щоб закріпити й розширити режим припинення вогню", - говорить Штайнмаєр.

Штайнмайєр наголосив, що міністри "досягли прогресу в деяких важливих речах".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Німеччина застерегла РФ від втручання в сирійський конфлікт

В переговорах в так званому "нормандському форматі" взяли участь міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії. Тривали вони близько трьох годин. Франк-Вальтер Штайнмаєр, Лоран Фаб'юс, Павло Клімкін та Сергій Лавров обговорювали відведення озброєнь на Донбасі і розбіжності в питанні місцевих виборів у регіоні.