На вулицях обласного центру Закарпаття, на цих вихідних, помітили білборди із логотипом партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". На один із таких білбордів у центрі Ужгорода 14 вересня накинули розтяжку, таким чином, зображення закрили.

Про це пише місцеве видання "Голос Карпат".

"На рекламних площинах намальована карикатура, на яких зобразили "політиків", що тримають таблички із назвами "Путінський холуй", "Есдек", "Регіонал", "Хабарник", "Злодій", "Казнокрад". І все це подали під гаслом – "Очистимо місцеві ради!", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Вилікуємо любов до Росії безкоштовно – в СБУ "тролять" сепаратистів (фото)

Деякі зображені "політики" дуже нагадують певних місцевих політичних діячів.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Секретар обласної організації партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Андрій Риба повідомив, що це – через технічні причини: зображення передрукують та переклеють наново.

Він наголосив, що на двох вулицях міста білборди й далі розміщені на замовлення місцевого осередку партії.

"Якщо хтось себе впізнає у тих обличчях, то це фантазія. Або, як кажуть в американських фільмах, будь-які співпадіння - є випадковістю", - додав представник партії.

Також на вулицях обласного центру зафіксовано появу білбордів із логотипом "Солідарності", де написали гасло – "Зберегти країну!".

За словами Риби, рекламу із привітаннями від нардепів із Днем незалежності, у партії не вважають передвиборною агітацією, оскільки там немає закликів щось робити чи когось у чомусь переконати.

"Усі білборди, де є логотип партій, зараз розміщаються на правах реклами. Відповідно, законом про рекламу ні вихідних даних, ні інших не передбачено. Коли ми оголосимо, що йдемо на вибори, коли наші кандидати зареєструються, з наступного дня на білбордах буде обов'язково вивішена уся інформація згідно з вимогами Закону", - підсумував він.

Натомість, громадянська мережа "Опора" вбачає у розміщенні білбордів із логотипом партій – імовірних учасників виборчого вибору – ознаки початку проведення передчасної агітації.

Крім того, така реклама не фінансується із виборчого фонду, оскільки такий фонд створюється лише з моменту реєстрації кандидата.

Відтак спостерігачам важко визначити, скільки витрачає коштів на розповсюдження рекламної продукції до моменту проведення офіційної агітації, конкретна політична сила та її кандидати.