Кабінет міністрів України схвалив підписання контракту з новим главою компанії "Укрнафта" британцем Марком Роллінзом. Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише НБН.

"Сьогодні Кабмін погоджується і схвалює пропозицію міністерства про підписання контракту з новим керівником компанії "Укрнафта" і я прошу, щоб наглядова рада невідкладно зібралася, як це передбачено статутом, підписала контракт і щоб новий керівник негайно приступив до виконання своїх обов'язків", – сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр повідомив, що він провів зустріч із главою Міненерго Володимиром Демчишиним, з головою правління НАК "Нафтогаз України", а також керівником компанії "Укрнафта" Марком Роллінзом.

"Пан Роллінз погодився, щоб у контракті була чітка норма про те, що голова правління компанії "Укрнафта" бере на себе відповідні зобов'язання щодо ефективного управління компанією і виплати дивідендів, які належать державі", – додав він.

Читайте також: Лещенко викрив таємні угоди Коломойського з топ-менеджерами "Укрнафти"

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Крім того, це стосується і погашення податкової заборгованості компанії.

Нагадаємо, "Укрнафта" відмовилася виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" відкинули ці звинувачення.

Крім того, компанія повинна державі понад 5 мільярдів гривень податків.

В цілому "Укрнафта" заборгувала бюджету 9,6 мільярда гривень.