Близько 700 чиновників було звільнено на підставі закону про очищення влади. Про це сказала голова департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяна Козаченко, передає hromadske.tv.

"В Україні нема такої статистики, скільки людей попадає під заборони. Я можу говорити тільки тоді, коли до людини повинен застосовуватись закон, але вона не хоче йти за власним бажанням і знаходиться на державній службі, не звільнилася до цього. І тоді вона звільняється на підставі закону. І саме тоді цю особу вносять до єдиного реєстру застосування заборон. Таких осіб зараз в реєстрі близько 700", - повідомила Козаченко.

Читайте також: Звільнений Лікарчук оприлюднив компромат на свого екс-шефа Насірова

Нагадаємо, закон про очищення влади передбачає люстрацію громадян, які займали державні посади за часів президентства Віктора Януковича. Законом також обмежується право для високопосадовців режиму Януковича обіймати посади в органах державної влади на 10 років, для інших - п'ять.

Міністр юстиції України Павло Петренко раніше заявляв, що процес люстрації в країні стане незворотнім.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще