Верховна Рада проголосувала за затримання народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Генеральна прокуратура звинувачує його в корупції, погрозах судді та хуліганстві. Лідер партії Олег Ляшко звинуватив Петра Порошенка в знищенні українського парламентаризму.

Про причини початку справи проти депутата для "Знай" говорить політик Володимир Бондаренко.

- Яка причина затримання Мосійчука?

- Це деталь великої роботи по протягуванню конституційних змін. Будь-яка діяльність влади зараз спрямованна на проштовхування змін в кінці року. Це стосується і пресингу Радикальної партії, і відкушування депутатів "Самопомочі".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Мосійчук перший, але не останній - політолог

- Чому суспільство не однозначно реагує на справу проти депутата?

- Це унікальна ситуація. Зрозуміло, що вона розвалиться в суді. Що таке 100 тисяч гривень на партію? У нас в енергетиці сотнями мільйонів доларів крадуть і нічого. Це все не боротьба з корупцією, а спроба будь-що протягнути конституційні зміни. Мосійчук просто пазл цього процесу. На свободі Клюєв, Бойко, Льовочкін. Їх не чіпають. Та й Мосійчука теж не займали, поки Радикальна партія була в коаліції.

- Влада не боїться загострювати протистояння з парламентськими партіями?

- Думаю, протягування змін до Конституції гарантує декому безбідне життя, імунітет і, можливо, фінансову допомогу Україні.

- Яка основна ціль Банкової?

- Отримати 300 голосів. Для досягнення результату вживатимуть різноманітні методи, в тому числі й Генпрокуратуру. Але це відкриває скриньку Пандори. Бо весь "Опозиційний блок" голосував за зміни до Конституції, а Генпрокуратура ними не займається. У багатьох людей тільки одне питання: чому їх не чіпають? Відповідь на це питання означає стан нашої держави.

Читайте також: Помічника Мосійчука везуть під конвоєм в Генпрокуратуру на допит

- Протистояння Ляшка і Порошенка якось вплине на місцеві вибори?

- Можливо, це нанесе певний ущерб Радикальній партії, бо люди бачать як від них відкушують по декілька депутатів. Але не так, щоб аж занадто.