Україна закликає Сеул підтримати Київ у боротьбі з агресією Росії за допомогою введення санкцій проти держави-агресора.

Як інформує ЛігаБізнесІнформ, про це в інтерв'ю розповів Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який перебуває з триденним робочим візитом у Південній Кореї.

"Те, що відбувається в Україні має значення для Республіки Корея. Має значення в сенсі підтримки того, що якщо немає солідарності і зобов'язань у захисті цінностей в одному місці, трапиться фрагментація всієї сфери цінностей", - заявив він.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що Сеул "чітко висловився" на підтримку територіальної цілісності України та її суверенітету. Разом з тим, нагадаємо, Південна Корея не приєдналася до санкцій Заходу проти РФ.

"Республіка Корея - країна з глобальними амбіціями, і тому для неї має бути важливо, чи все добре з європейським порядком, чи поважаються правила і політичні домовленості. Тому, впевнений, Республіка Корея повинна підтримати нас у цьому, захищаючи нашу справу, наприклад, у різних правових площинах, таких як Міжнародний суд ООН ", - додав керівник МЗС.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Берлусконі став персоною нон-грата в Україні

Відзначимо, що Клімкін став першим головою української дипломатії за 11 років, який відвідав з візитом Південну Корею.