Верховна Рада за необхідності й надалі може надавати дозвіл на притягнення народних депутатів до відповідальності за зміненою процедурою.

Про це в ефірі Радіо Свобода сказав перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій у відповідь на запитання, чи можливо, що парламент й надалі працюватиме так, як напередодні, під час розгляду питання притягнення до відповідальності Ігоря Мосійчука.

"Таке було і, можливо, ще буде. Але наголошую: парламент ухвалює рішення про зміну процедури. Це важливо. Гройсман поставив питання про зміну процедури розгляду, і коли це було підтримано залом, тільки після цього він поставив на голосування", – зазначив Парубій.

За його словами, депутати виступають за скасування депутатської недоторканності, тому більшість не заперечує проти спрощеної системи голосування. "Парламентарі весь час наголошували на тому, що будь-яке подання, яке стосується народних депутатів, будуть підтримувати з тої простої причини, що ми концептуально виступаємо за скасування депутатської недоторканості", – сказав Андрій Парубій.

У пʼятницю суд має обрати запобіжний захід народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Мосійчук перший, але не останній - політолог

Напередодні Верховна Рада позбавила депутата недоторканності та дозволила його затримання. Це сталося після того, як генеральний прокурор Віктор Шокін продемонстрував у сесійній залі відео, зняте прихованою камерою, на якому начебто зафіксовано, як Мосійчук отримує хабар.

Дане відео Ігор Мосійчук назвав неправдивим. За його словами, відео склеєне з різних фрагментів, знятих із різних локацій, а фрази вирвані з контексту. Ігор Мосійчук назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.