Швеція назвала схвалення Росією "виборів в ДНР" серйозним порушенням Мінських угод. Про це заявила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, передає 112.

"Схвалення Росією виборів у Донбасі - це серйозне порушення Мінських угод. Повага до стандартів ОБСЄ та українського законодавства має життєво важливе значення", - написала міністр у Twitter.

Читайте також: Донецьк і Луганськ готові до виборів за українськими законами – Лавров

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова нещодавно заявила, що Москва вважає вимушеним заходом проведення "виборів у ДНР". Вона зазначила, що цей крок "викликаний порушеннями з боку офіційного Києва положень Мінських домовленостей і, за великим рахунком, імітацією їх виконання, насамперед в частині здійснення односторонніх кроків у питаннях політичного врегулювання, а не на основі прямого діалогу між Києвом і Донбасом".

Нагадаємо, вибори у самопроголошеній "Донецькій народній республіці" планують провести 18 жовтня.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще