В Україні зараз створюються умови для підтримки політичного процесу, який має привести до мирного вирішення кризи на Донбасі.

Про це учора в німецькому Магдебурзі заявили представники так званої "трійки" ОБСЄ - міністри закордонних справ Сербії Івіца Дачич, Швейцарії Дідьє Буркхальтер та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, передає Радіо Свобода.

"Міністри закордонних справ привітали припинення вогню на сході України та закликали всі сторони продовжувати поважати перемир'я", - сказано в повідомленні ОБСЄ.

"Трійка" закликала всі сторони якнайшвидше завершити угоду про відведення танків і зброї невеликих калібрів, щоб Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні могла це засвідчити.

"Першорядне значення має досягнення угоди в рамках робочої підгрупи з політичних питань - тристоронньої контактної групи - про час та умови проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей, які мають відбутися відповідно до мінських угод", - заявили учасники "Трійки".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Терористи "ДНР" масово дезертують - ЗМІ

Відзначимо, що з початку вересня кількість порушень перемир'я на Донбасі значно скоротилася. В окремі дні спостерігалося повне припинення обстрілів.

Разом з тим є проблеми із проведенням в окремих районах Донецької та Луганської областей місцевих виборів за українським законодавством, як це передбачають мінські домовленості.

Українська влада оголосила проведення місцевих виборів у всій країні 25 жовтня, натомість сепаратисти з угруповань "ДНР" та "ЛНР" планують провести власні "вибори" 18 жовтня та 1 листопада відповідно.