Білий дім офіційно спростував повідомлення низки ЗМІ про те, що США нібито можуть позбавити Україну підтримки через провал політики боротьби з корупцією.

"Слова, які приписали раднику віце-президента про "жовту картку" є очевидною брехнею. Не було зроблено жодних заяв проти будь-яких конкретних осіб. Ми продовжуємо працювати з урядом України для підтримки його економічних і політичних реформ, а також зміцнення безпеки", - заявив офіційний представник віце-президента США Джозефа Байдена Стівен Спектор, пише Новий регіон.

Він зазначив, що віце-президент США Джо Байден "неодноразово вказував на важливість зусиль щодо боротьби з корупцією в Україні в рамках проведення економічних і політичних реформ в країні".

Читайте також: Майже 80 тисяч чиновників зараз проходять люстраційну перевірку

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в США повідомили, що під час брифінгу для журналістів радник віце-президента Майкл Карпентер заявив, що Байден роздратований рівнем корупції в Україні.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Карпентер нібито сказав, що у Вашингтоні "вкрай стурбовані" тим, що рівень корупції в Україні не падає. З посиланням на Карпентера повідомлялося, що якщо ситуація в Україні не зміниться, подальша підтримка Києва Вашингтоном може опинитися під загрозою.