Золотий батон втікачу екс-президенту України Віктору Януковичу подарував бізнесмен Владислав Атрошенко.

Про це у своєму блозі у "Кореспонденті" написав журналіст Андрій Шевченко.

За його словами, Атрошенко вручив подарунок Януковичу напередодні парламентських виборів в обмін на перемогу у виборчому окрузі.

"Знаючи примітивність художнього смаку Януковича, Атрошенко замовив на Чернігівському заводі автодеталей макет золотого батона. Два кілограми золота обійшлися йому в 100 тисяч доларів. У день народження гаранта Атрошенко пробився до тіла і презентував злиток-батон. Янукович, оцінивши фізичну і фінансову вагу золотого виробу, виділив Атрошенко бажаний округ на Чернігівщині ", - написав журналіст.

Після того як майно екс-президента в Межигір'ї виставили на загальний огляд, чернігівські робочі ливарно-штампувальної ділянки заводу автозапчастин несподівано побачили по телевізору свій виріб. Шевченко вдалося поспілкуватися з людино і дізнатися подробиці виплавки золотого батона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За словами журналіста, Атрошенко заявив працівникам, що батон подарують міністру сільського господарства Буркіна-Фасо. Ливарник стверджує, що бізнесмен особисто був присутній при виплавці батона, оскільки боявся, що золото вкрадуть.

Читайте також: У Мін'юсті розповіли, чому "мільярди Януковича" досі не повернули

"Після закінчення виплавки Атрошенко забрав батон і заплатив трьом робочим по 100 гривень, наказавши забути все, що ті бачили", - сказано в розслідуванні медійника.

Нагадаємо, раніше ЗМІ заявляли, що золотий батон подарував втікачеві Віктору Януковичу екс-регіонал Володимир Мисик, який є власником хлібної мережі "Кулиничі".