Україна відчуває певну невизначеність з боку ЄС щодо реалізації другої фази лібералізації візового режиму. Про це сказав голова української частини парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, перший заступник голови комітету ВР з питань європейської інтеграції Остап Семерак, пише Укрінформ.

"У своїй роботі ми відчуваємо певну пасивність і невизначеність з боку Європейського Союзу... Але, аналізуючи досвід співпраці з моніторинговими місіями, на жаль, можемо констатувати, що від місії до місії в кожному звіті з'являються нові пункти і вимоги до України. Вважаю, що це можна кваліфікувати, з одного боку, що Європейський Союз змінюється, і вимоги до нас змінюються, а з іншого - це подія, яка відтерміновує і відтягує (введення безвізового режиму - ред.)", - наголосив він.

Читайте також: Депутати Європарламенту почали перевіряти хід реформ в Україні

Семерак зауважив, що Україна досі не має позитивного висновку Єврокомісії.

"Тим не менш, сьогодні працює шоста моніторингова місія, і до кінця року, я сподіваюся, буде позитивний висновок Європейської комісії, який дасть можливість Європейській раді ухвалити позитивне рішення", - сказав він.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давід Стулик у свою чергу заявив, що нові пункти у звітах відбивають зміну ситуації в самій Україні і жодним чином не спрямовані на гальмування впровадження безвізового режиму.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін сподівається на надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом у другій половині 2016 року.