Демократичним країнам необхідно зрозуміти, що тоталітарно-мілітаристська агонія та відповідний розпад Російської Федерації — невідворотні процеси.

Про це написав секретар РНБО Олександр Турчинов у статті в The American Interest.

"На cході України триває військове протистояння. Російські окупаційні війська вже другий рік поспіль прагнуть реалізувати стратегію Путіна по знищенню нашої незалежності та свободи. У відповідь на цю агресію, Україна продемонструвала світові свою суб'єктність, за короткий період відновила свій військовий потенціал та стала бастіоном на шляху Путіна до Європи", — пише Турчинов.

За його словами, конфлікт, що розгортається зараз на Сході держави, має комплексний і довгостроковий характер. За багатьма ознаками він є симптомом кризи глобальної системи міжнародної безпеки.

"Цілком ймовірним у середньостроковій перспективі може стати значне зростання масштабів та інтенсивності зазначених конфліктів і виникнення нових зон нестабільності з дедалі ширшим залученням, прямо чи опосередковано, військових потенціалів таких країн як США, країн ЄС, КНР, РФ, Індії, Пакистану, Туреччини, Ірану, Ізраїлю тощо", — повідомив О.Турчинов.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

На думку секретаря РНБО, для України це означатиме можливість втягнення у континентальну війну, вірогідність якої підвищується через масовий "мілітаристський психоз", що охопив Російську Федерацію.

Читайте також: Росія спонсорує сепаратистську політичну силу в Одесі — Саакашвілі

Турчинов зазначив, що країнам слід скорегувати свої середньострокові плани з урахуванням ізоляції РФ в економічному, технологічного і міграційному плані.